Кропивницький, Україна adm.iscm@gmail.com

Фундація імені князів-благодійників Острозьких

Фундація імені князів-благодійників Острозьких

 

Фундація імені князів-благодійників Острозьких


Заснована в листопаді 1995 року з ініціативи 9-ти громадських організацій Рівненської та Волинської областей.

Місія: Розвивати місцеві громади та ініціативи шляхом підтримки громадських організацій, груп активістів, установ і організацій, які допомагають людям у самореалізації та забезпеченні їх потреб і законних інтересів ”.

Статус: регіональний благодійний фонд, недержавна неприбуткова незалежна організація.

Напрямки діяльності:

Підтримка малозабезпечених та соціально незахищених верств населення, залучення громадськості та комерційних структур до справи благодійності. До 2006 року Фундацією Острозьких надано допомогу близько 2700 малозабезпеченим громадянам, проведено 17 наметових таборів для малозабезпечених дітей, участь у яких взяло понад 500 дітей.

Кожного року напередодні Різдва організація проводить благодійну акцію "Різдво для всіх". Під час Різдвяних свят 1999 року вручено подарунки 127 студентам-сиротам (вартість 32 $ кожному), у 2000 р. було надано допомогу 167 одиноким людям похилого віку. Під час акції "Різдво - 2001" надано допомогу 114-ти дітям-сиротам, напівсиротам, з багатодітних сімей. У 2002 – 2004 рр. було надано матеріальну допомогу на суму більше 50 гривень (одяг, канцтовари, продуктові пакети) 417 дітям-сиротам, які навчаються в школах м. Рівне. Фінансування для благодійних цілей залучається з місцевих джерел. Ця допомога була продовжена у 2005-2006 рр. Окрім цього, понад 120 пацієнтів Рівненського геріатричного пансіонату щорічно під час Великодніх свят отримують паски та солодощі, а у 2006 році під час традиційної доброчинної акції „Різдво для всіх” до бенефіціантів Фундації долучилося понад 400 паціентів обласної психо-неврологічної лікарні та більше 20 учасників групи самодопомоги у сфері психічного здоров’я.

Розвиток філантропії. Чимало уваги приділяється розвитку філантропії в регіоні, формуванню позитивної громадськості думки щодо благодійності, а зокрема - навчанню громадських організацій залучати для реалізації соціальних проектів фінансування з місцевих і зовнішніх джерел від бізнесу, влади, пожертви окремих громадян). Фундацією Острозьких розроблено курс навчань "Локальний фандрейзинг". Цей курс, що проходить у вигляді семінару-тренінгу з інтерактивною формою навчання, спочатку був апробований серед рівненських НДО, а згодом запропонований для ресурсних центрів всієї України. Сьогодні організація в рамках реалізації національного проекту "Школа розвитку локальних ресурсів для НДО" навчає унікальній методиці залучення фінансування з місцевих джерел представників та соціальному партнерству.

25 листопада 2005 року Фундацією Острозьких було вперше в регіоні організовано і проведено конкурс «Благодійник року», під час якого переможці були нагороджені бурштиновими серцями.

Грантова діяльність. Фундація Острозьких потягом 2002 - 2005 рр. на реалізацію проектів громадських організацій, спрямованих на розвиток місцевої громади, вирішення її проблем та забезпечення її потреб - надано 54 малих грантів у сумі еквівалетній від 150-ти до 1000 доларів США кожен.

В рамках програми «Соціальні проблеми вирішуємо громадою» в 2006-2008рр. експертною Радою Фундації імені князів-благодійників Острозьких було розглянуто 75 проектів на загальну суму 1428.763,89 грн. та ухвалила рішення про підтримку 37 проектів від місцевих громад та громадських організацій. 
Таким чином, Фундація Острозьких виділивши 250.000 грн., було виконано робіт на загальну суму 756.413,89 грн.

Освітня діяльність. Щороку здійснюється понад 40 навчань для НДО, учнівських комітетів, ініціативних груп громадян, культосвітніх закладів, а також державних установ.

Окрім цього, тренери Фундації Острозьких проводять тренінги для тренерів за 2-рівневою програмою: навчання дорослих за готовою тренерською інструкцією та підготовка нових курсів.

Видавнича діяльність. Фундацією Острозьких видається інформаційно-аналітичний журнал «Вісник благодійництва» (СвідоцтвоKВ№13156-2040 від16.07.2007 МЮУ). Даний журнал видається щоквартально основні темами,які висвітлюються в журналі спрямовані на розвиток філантропії, соціальної корпоративної відповідальності бізнесу, приклади ефективних методів залучення фінансування, яскраві благодійні акції які проводять громадські і благодійні організації в Україні таза її межами, а також юридичні аспекти діяльності НДО.

Видано 10 книг і 8 брошур для НДО, проводяться літня Школа молодого лідера та Школа розвитку локальних ресурсів.

Соціальне партнерство. Фундація ім. князів-благодійників Острозьких має досвід у виконанні соціального замовлення від державних установ. Зокрема, активно співпрацює з представниками влади та підприємницькими структурами з питань впровадження моделей регіонального розвитку.

На базі Фундації імені князів-благодійників Острозьких утворився Інноваційно-аналітичний центр підтримки бізнесу "Проф-консалт", який безпосередньо займається впровадженням інноваційних моделей вже як самостійна структура.

З 2004 року запроваджено у дію систему соціального дисконту, за якою громадяни, вносячи пасивну пожертву (придбавши картку соціального дисконту) отримують тисячі знижок на товари і послуги, бізнес надає скидки від 3 до 50% і спонсорує інформаційну кампанію, а малозабезпечені отримують безстрокові соціальні дисконтні картки безкоштовно.

Контактна інформація:

м. Рівне, вул. Драгоманова, 11, 33028

 

т/ф.              (0362) 221081   (0362) 221081            80503392586   80503392586

 

поштова адреса: 33028 м. Рівне-28, а/с 114

mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

президент Краплич Оксана Василівна

виконавчий директор Герус Олена Миколаївна

 

 

 

ІСКМ