Центр гуманістичних технологій АХАЛАР

Центр гуманістичних технологій АХАЛАР

Друк
Центр гуманістичних технологій АХАЛАР
Перегляди: 15949

 

 

 


Центр гуманістичних технологій АХАЛАР - це некомерційна громадська організація, яка 15 років працює в Чернігові.

АХАЛАР прагне поліпшити життя людей на півночі України, навчаючи лідерів та ініціативні групи новим технологіям ефективного життя в сучасному світі. Технологии мы разрабатываем на принципах ненасилия, гуманизма и чистоты, соединяя знания Запада и Востока. Технології ми розробляємо на принципах ненасильства, гуманізму та чистоти, поєднуючи знання Заходу і Сходу.

Гражданское общество строится снизу инициативой самих граждан. Громадянське суспільство будується знизу ініціативою самих громадян. И поэтому мы всегда обращали особое внимание на развитие человека, обучение его самостоятельному мышлению, творчеству, кооперации и умению быть здоровым. І тому ми завжди звертали особливу увагу на розвиток людини, навчання його самостійного мислення, творчості, кооперації і вмінню бути здоровим. Это первая, "образовательная" ветвь нашей деятельности. Це перша, "освітня" гілка нашої діяльності.

 

Суспільство - це складна і взаємопов'язана система. Реальные изменения возможны лишь при комплексном подходе. Реальні зміни можливі лише при комплексному підході. По этой причине работать эффективно нужно сразу в трех направлениях: госструктуры, бизнес и общественный сектор. З цієї причини працювати ефективно потрібно відразу в трьох напрямках: держструктури, бізнес та громадський сектор. Это вторая, социальная ветвь деятельности Центра. Це друга, соціальна гілка діяльності Центру.

Мы начали свой путь в 1991 г. с изучения передового педагогического опыта, разработки технологий в образовании и проведения обучающих программ, которые базируются на гуманистических принципах, ненасильственном и естественном развитии личности. Ми почали свій шлях у 1991 р. з вивчення передового педагогічного досвіду, розробки технологій в освіті і проведення навчальних програм, які базуються на гуманістичних принципах, ненасильницькому і природному розвитку особистості. 1994 год стал годом официальной регистрации организации. 1994 рік став роком офіційної реєстрації організації.

Основные наши мировоззренческие идеи нашли свое отражение в названии - АХАЛАР , которое является аббревиатурой трех слов: Основні наші світоглядні ідеї знайшли своє відображення в назві - АХАЛАР, яка є абревіатурою трьох слів:

Ахимса - "ненасилие". Агімса - "ненасильство". Принцип, широко известный на Востоке. Принцип, широко відомий на Сході.

Альтруизм -  "бескорыстная  помощь другим". Нравственная ценность и достояние Запада. Альтруїзм - "безкорислива допомога іншим". Моральна цінність і надбання Заходу.

Ариум - "чистое место обитания" на нашей прекрасной планете. Аріум - "чисте місце існування" на нашій прекрасній планеті.

Мы осознаем, что старинный город Чернигов, как и вся культура Украины, испытывает определенное влияние, как с запада, так и с востока. Ми усвідомлюємо, що старовинне місто Чернігів, як і вся культура України, відчуває певний вплив, як із заходу, так і зі сходу. И в будущем воздействие глобализации усилит эти тенденции. І в майбутньому вплив глобалізації посилить ці тенденції. Таким образом, необходимо учиться жить в условиях новых реалий, беря лучшее, что есть в этом разнообразном опыте. Таким чином, необхідно вчитися жити в умовах нових реалій, беручи краще, що є в цьому різноманітному досвіді. Гуманизм и ненасилие, являются нравственной основой для действия в такой ситуации, помогая сохранить мирные отношения и среду обитания. Гуманізм і ненасильство, є моральною основою для дій в такій ситуації, допомагаючи зберегти мирні відносини і місце існування. Первостепенное значение в сложившейся ситуации может играть общественный сектор, который быстрее чем другие (бизнес и власть) реагирует на изменения в обществе. Першорядне значення в ситуації, що склалася може відігравати громадський сектор, який швидше ніж інші (бізнес і влада) реагує на зміни в суспільстві.

В своей работе мы стараемся неизменно следовать следующим принципам: У своїй роботі ми намагаємося незмінно слідувати наступним принципам:

Соответствовать потребностям клиентов и ситуации в нашем обществе; Відповідати потребам клієнтів і ситуації в нашому суспільстві;

Придерживаться высоких профессиональных и этических стандартов в работе; Дотримуватись високих професійних та етичних стандартів у роботі;

Стремиться к развитию человеческого потенциала команды Прагнути до розвитку людського потенціалу команди.

Центр гуманистических технологий АХАЛАРКонтактна інформація:

Центр гуманістичних технологій АХАЛАР

14000, м. Чернігів, проспект Миру, 35, кв.67, а/с 69

тел. (0462) 934-444

факс. (0462) 677-312

сайт: www.ahalar.org.ua

тел. (0462)677-312

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.