Висновки аудитів

Життя в режимі online

Друк
Розвиток громад
Перегляди: 576

В останні роки діджиталізація суспільства все більше набирає обертів, поступово охоплює всі сфери нашого життя – від звичайних покупок в інтернеті до проведення масових заходів online, а в період пандемії тим паче це стало майже повсякденним. Після введення карантину практично по всьому світу людям довелося перелаштовувати своє життя. Діти «відправились» в online-класи, батьки освоювали різноманітні сервіси для проведення робочих віддалених нарад на роботі, замовляти товари додому тощо. Та чи всім це добре вдалося? Чи вистачило знань або були поруч ті, хто б допоміг розібратися, особливо активістам в сільській місцевості? Адже реалізація громадських ініціатив є рушійною силою змін у громаді. І саме соціальні мережі можуть бути одним із інструментом втілення в життя позитивних змін, але важливо вміти правильно та безпечно їх використовувати.

З 1 липня 2020 року Інститутом соціокультурного менеджменту (ІСКМ) розпочато проєкт «Перехід до цифрового мислення» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Перехід до цифрового мислення є необхідністю, особливо для громад малих міст та сіл, тому що цифрові програми стають критично важливими для розвитку громади та покращення якості життя, мають потенціал для вирівнювання конкурентного майданчика між міськими і сільськими громадами. В рамках реалізації проєкту місцевим громадським активістам буде наданий діджитал-інструментарій, який дозволить їм комунікувати з цільовою аудиторією в незалежності від влади. Це дозволить доносити альтернативну точку зору на місцеві проблеми і сприятиме локальній демократії. Проєкт передбачає проведення інформаційно просвітницького заходу*, а саме, круглого столу щодо питань ролі діджіталізації у розвитку демократії на місцевому рівні й участі громадських активістів у цьому процесі.

В рамках проекту вже проведено перший тренінг за навчальною програмою «Реалізація громадських ініціатив в епоху діджіталізації» для громадських активістів смт. Приютівка Кіровоградської області. Попереду планується проведення ще трьох тренінгів; 2 вебінарів з учасниками проєкту з представлення актуальної інформації, методів та шляхів управління інформаційними матеріалами в сучасних умовах та використання діджитал-можливостей в громадському секторі; виїздні консультації орієнтовно до громад Кіровоградської області з метою надання консультацій з реалізації громадських ініціатив з використанням діджитал інструментів.

Також, в рамках проєкту буде розроблено та опубліковано електронну версію журналу ІСКМ «НДО-Інформ».

Оксана Набока, координаторка проєкту.

 

* У зв’язку із карантинними обмеженнями заходи проводитимуться із дотриманням всіх санітарно-епідемічних вимог: засоби індивідуального захисту (маски); температурний скринінг; посилено заходи бактеріальної безпеки та гігієни; антисептичні засоби.

**Матеріал взятий з Бюлетню_НДО-Інформ_2020_1(58). ст. 2

Посольства США в Україні
діджиталізаці
актуальні новини
цифрове мислення
розвиток громад
ІСКМ
Перехід до цифрового мислення