Висновки аудитів

Розпочинаємо перехід до цифрового мислення! Ви з нами?

Друк
Розвиток громад
Перегляди: 638

Перша половина 2020 року приголомшила людство неочікуваними ситуаціями, що змусили заново переглянути цінності, насамперед життя й позиції подальшого розвитку в громаді. Переосмислення відбулося й на цифровому рівні — діджитал технології стали єдиним комунікаційним та інформаційним зв’язком між людьми. Рівень завантаження мобільних та веб додатків підскочив до рекордних показників. Вебінари, онлайн-конференції, відео зв’язок — це те, що врятували людство, зокрема, і громадських сектор, під час вимушених карантинних заходів у зв’язку із COVID-19. Але, попри це, більшість громадян стикнулися з проблемою нездатності вміло оперувати цими додатками, та веб ресурсами, як основним джерелом інформації.

Це спричинило ризики доступу до останніх новин та актуальних можливостей. Перехід до цифрового мислення є необхідністю, особливо для громадських активістів малих міст та сіл.

З 1 липня 2020 року Інститут соціокультурного менеджменту розпочинає реалізацію проєкту «Перехід до цифрового мислення». Проєкт здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

«Перехід до цифрового мислення» це проєкт, що спрямований на сприяння розвитку локальної демократії через підвищення компетентності громадських активістів Кіровоградської області з питань інформаційного забезпечення реалізації громадських ініціатив у громадах Кіровоградської області з використанням діджитал-інструментарію, створення інформаційно-комунікаційних центрів при закладах культури.

Проєкт має насичену інформаційну та навчальну програми. Зокрема, на учасників чекають:

— комунікаційний захід у форматі круглого столу з метою обговорення питань щодо ролі діджиталізації в розвитку демократії на місцевому рівні й участі громадських активістів у цьому процесі.

— чотири тренінги, що сприятимуть набуттю практичних знань та умінь громадських активістів із питань реалізації громадських ініціатив в епоху діджиталізації.

— два навчальні вебінари щодо представлення актуальної інформації, методів та шляхів управління інформаційними матеріалами в сучасних умовах та використання діджитал можливостей у громадському секторі.

Згодом буде оголошено набір учасників на участь у проєкті серед громадських активістів Кіровоградської області.

Але вплив проєкту не обмежується лише Кіровоградською областю, громадські активісти зі всієї країни матимуть можливість вільно користуватися інформаційними напрацюваннями за проєктом через веб ресурси ІСКМ. Наприклад:

— традиційно ІСКМ випустить електронну версію інформаційного бюлетеню «НДО-Інформ»,

— обговорення на комунікаційному заході будуть трансформовані в «Матеріали круглого столу»,

— кожен захід, передбачений проєктом буде висвітлюватися в статтях із максимальною користю та інформаційністю для всіх громадян, не обмежуючись цільовою областю.

Безпосередньо, учасникам проєкт буде надаватися консультаційна підтримка в процесі реалізації громадських ініціатив, адаптації роботи в рахуванням потенційних ризиків та перешкод у досягненні поставлених результатів.

Проєкт має свій хештег #Цифрове_мисленняГО #Digital_mindsetNGO та  як рубрикатор у мережі Facebook, що дасть змогу переглядати всі публікації й не залишатися осторонь актуальних можливостей.

Перехід до цифрового мислення – крок до нових можливостей, тому давайте зробимо його разом!