Кропивницький, Україна adm.iscm@gmail.com

Висновки аудитів

Звідки братимуть гроші християнські табори?

08-09 листопада 2019 року, під час Форуму християнських таборів «Ре-Кемп» Руслан Краплич, за методою та з використанням досвіду Фундації імені князів-благодійників Острозьких провів тренінг з фандрейзингу (залучення ресурсів), участь у якому взяли понад 35 керівників й активних організаторів таборів, які співпрацюють або входять до Асоціації Християнських таборів.

Головне питання, на яке відповів тренінг з фандрейзингу: звідки братимуть гроші християнські табори у перспективі наступних 3-5 років? Адже не секрет, що підтримка з боку багатьох християнських місій Північної Америки та Західної Європи поступово скорочуються.

Значна частина християнських таборів має ліквідну власність, якою є оновлені, сучасно оснащені та умебльовані корпуси. Належні земельні ділянки у мальовничих місцях. Добру репутацію. Відмінні прогресивні та цікаві для дітей і дорослих методики організації дозвілля, відпочинку, оздоровлення та просвіти. Все це, і велике бажання працювати для добра наступних поколінь складає неабиякий стартовий соціальний капітал.

Тренінг з фандрейзингу допоміг учасникам розібратися у складових цього систематичного напрямку роботи. Дав розуміння мотивів благодійників, філантропів, меценатів, донорів і спонсорів. Допоміг зорієнтуватися у можливостях скористатися щонайменше 30 інструментами залучення ресурсів переважно на локальному й національному рівнях. Не виходячи із зали занять, протягом 5-хвилинного експерименту, учасники зуміли залучити понад 250 грн., які будуть спрямовані на поширення видань Фундації Острозьких для неприбуткових інституцій, які потребують знань із фандрейзингу. Цей експеримент ще більше переконав учасників навчання у реалістичності дії фандрейзингових інструментів, які можуть миттєво приносити фінансові результати.

Надалі Фундація Острозьких та Руслан Краплич надаватимуть додаткові консультації та проведуть навчання для найбільш зацікавлених християнських таборів, власниками яких є переважно громадські та благодійні організації, а також релігійні громади.

 

 

 

 

ІСКМ