Висновки аудитів

Нічого в світі не буває просто так… *

Друк
Громада та влада
Перегляди: 416

Перевірено життям! Вони зустрілися невипадково… Вони – це Ольга Дябло – громадська діячка, переселенка з Донецька, президентка Громадської Організації «ФЛОКС» та Анна Луценко – людина, що мала за плечима чималий досвід, непросту життєву історію, та прагнула змін. Ця зустріч відбулася влітку 2018 року. З того часу пройшло трішки більше двох років. Але яких!!!

Два роки насичені спільними навчаннями, реалізацією проектів та здійсненням задуманого! Завдяки знанням, які були отримані на тренінгах ІСКМ по процесах децентралізації і утворення Новобузької ОТГ спонукали до нових дій.

Ольга, Анна та Олександр Гримальський пройшли навчання та отримали сертифікати громадських префектів. Це дало можливість провести експертизу діяльності місцевої влади, зокрема по менеджменту комунального підприємства «Водопровідні мережі». Це дало змогу знайти «слабкі» місця в управлінні підприємством, спрямувати зусилля депутатського корпусу на вирішення проблемних питань водопостачання в місті. Були проведені громадські обговорення, «круглий стіл» за участі представників влади та громадських префектів. Справа зрушилась з місця.

2019 рік став роком випробування на затребуваність громадських активістів в депутатському корпусі. В 2019 відбулися перші вибори до Новобузької об»єднаної територіальної громади. Анна Луценко стала депутатом, тим самим довівши, що громадська активність на часі та затребувана. Саме в цей час спільні дії міської влади в особі мера Нового Бугу Максима Лагодієнка та Ольги Дябло, Олександра Гримальського, Анни Луценко дали результат по забезпеченню житлом молодої сім»ї учасника АТО та переселенки з Луганщини. Для цієї сім»ї була придбана квартира за програмою 50 на 50. 50% – фінансувала Миколаївська обласна рада, інші 50% – Новобузька міська рада. В цей же період була підтримана ініціатива Анни Луценко по запровадженню в Новобузькій громаді громадського бюджету. Анні була запропонована посада начальника відділу з інвестиційних проектів. Вона погодилася на цю пропозицію. Нині нею написано ряд проектів на 2021 рік на підтримку з ДФРР та на фінансування Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

Місцеві вибори 2020 року знову принесли Анні Луценко перемогу. Вона знову стала депутатом. Це є значною оцінкою діяльності громадської організації «ФЛОКС», яка вже в непростих умовах пандемії продовжує працювати задля розвитку громади. За активну позицію та внесок у реалізацію реформи децентралізації, громадська організація «ФЛОКС» наприкінці 2019 року отримала подяку від Десяте Квітня. На церемонії вручення була присутня Ольга Дябло. Рухаємось далі….

Ольга Дябло, ГО «Флокс», м. Новий Буг, Миколаївська область, випускниця проєкту ІСКМ «Школа громадської участі-4»

* Матеріал взятий з бюлетеню “НДО-Інформ” №2(59)

**Видання здійснене за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (м. Київ). Відповідальність за інформацію, наведену у матеріалі, несуть автори.